Cin Padişahları

Pazartesi günü: Abdullah el-Hiyem ibni Ehlim Mürre’dir (Müreh de denir). Tacı ve yünden bir çadırı vardır; yardımcıları beyaz giyer. Müslümanlığı kabul edip Yusuf adını almıştır. Mardin’in Musaybin ilçesinde yaşar, oranın sakini ve kralıdır. Boyu 150 cm’dir ve elleri olduğundan daha uzun bir görüntüye sahiptir. Bahsettiğimiz hizmetkarları şeklen kendisine benzer. Şimşek hızındadır. Bu cin, İslamiyeti kabul etmiş bir cin padişahıdır, aynı zamanda tek Müslüman cin padişahıdır. Padişah Bürkan’a bağlı olup bazen vekil Padişahlık Yapar.
Cin suresinin hadimidir. Buna bağlı cinin ismi de mehtahtildir. Bunlar Cebrail (AS)’a bağlıdır. Davetlere seri icabet ettiğinden de bahsedilir. Aynı zamanda şişman ve tombul, ellerinin yüzünden büyük olduğu da kayıtlara geçmiştir. Hüddam’larla konuştuğu rivayet edilir.
Salı günü: Mihrez el-Ahmer’dir. Altın bir tacı ve yünden bir çadırı vardır, İblis’in çocuklarından birisidir ayrıca yüce mevlaya (CC) isyan eden ilk Cin padişahıdır. Yardımcıları kırmızı giyer. Rengi kırmızıdır ve görüntüsü insan görünümündedir. İnsanlara musallat olduğunda burunlarından kan akıtabilir. Ona en bağlı kabileler; Zuzula, Cuhenna, Yakaza ve Harim kabileleridir. Kuyuları kurutur. Ateşten rahatsızlanan kişilerin çoğuna halüsinasyon gösterme kabiliyetine sahiptir.
Buna gahtahtil isimli bir cin vardır. Bunlar ise Semsemail ismindeki bir meleğe bağlıdır. Yanına hiç bir ifrit ve hüddam yanaşamaz. Tacı altın olan Mihrez el-Ahmer, gerektiğinde bütün kabilelere hükmedebilir.
Çarşamba günü: Kral Burkan’dır. (Bürkan) Yünden bir çadıra ve taca sahiptir. Mikail adlı meleğe bağlıdırlar. Yardımcıları sarı renk giyer. Buna bağlı cin Fehtahtil’dir.
Perşembe günü: Şemharuş’tır (Şemhurış da denir). Bir taca ve yünden bir çadıra sahiptir Sarfıyail adlı meleğe bağlıdırlar. Yardımcıları beyaz giyer. Çok bilge bir görünüme sahiptir. Şekil itibariyle insanları andırır. Vazifesi; altın, hazine ve benzeri işlere hakimlik yapmak ve idare etmektir. Buna bağlı cin Nehtahtil’dir.
Cuma günü: Ebyab (Ebyed) yahut Zevba’dır (Zubea). Bunun iki adı vardır, ihtişamlı bir kral görümündedir, Aynıyail adlı meleğe bağlıdırlar. Tacı ve yünden bir çadıra; yeşil giyen yardımcılara sahiptir. Buna bağlı cin Cehtahtil’dir. Ay’ın etkisinde bir cin padişahıdır. Her yanı beyaz olsa da ürkütücü bir şekli soğukkanlı bir görüntüsü vardır. Akıllı ve bilgili cin liderlerinden biridir. Emrinde sayısız hizmetkarı bulunur. İki kişiyi birleştirme gücüne sahiptir. Kendisini davet edenlere hemen hemen hiç cevap vermez.
Cumartesi günü: Meymun Ebu Nuh’tur. Tacı ve yünden bir çadırı vardır, yardımcıları siyah giyer. Kesfiyail adlı meleğe bağlıdırlar. Uranüs’ün yeryüzü cini de denilebilir. Elinde bir asa ile dolaşan yaşlı görüntüsü ve çenesinde yedi kılı vardır. Harabe yerlerde ve kuyu kenarlarında dolaşır. Uçma kabiliyetine de sahiptir. Deybac Afif’in oğludur. Buna bağlı cin Lehtahtil’dir.
Pazar günü: Ebu Abdullah Müzheb’dir. Tacı ve yünden bir çadırı vardır, yardımcıları beyaz giyer. Rukyail adlı meleğe bağlıdırlar. Buna bağlı cin Liltahtil’dir.
Yukarıda bahsettiğimiz bu 7 padişahın emrinde 378 kabile vardır. Her bir padişaha 54 kabile düşmektedir ve bu kabilelerin adedini sadece Allah (CC) bilir. Bu padişahların hükmüne tabi olmayan şeytani ve azgın cinlerden müteşekkil 42 kabile daha mevcuttur. Bu yedi Padişahın üstünde Rüusu Erba ‘da denilen dört büyük Padişah vardır. Padişah Taykel, Padişah Kasveretin, Padişah Kemtamin ve Padişah Marezin.
Gezici cinlerden “Denaheş”, neredeyse ilgili tüm Arapça kitaplarda kendisinden bahsedilen “Fekacin Meğmet”, korkunç cin krallarından “Kemtemin”, Arap Yarımadası’ndaki dört büyük cin kralından birisi olan savaşçı “Mazerin”, ifritlerden oluşan ordusuyla “Se’nik” ve son olarak Arap yarımadasının en büyük dört cin padişahından birisi olan “Teykel” adı verilen farklı cin padişahları da mevcuttur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şiha Efendi